Huawei Mate 10 Pro

Erehdyin työpuhelimeksi hankkimaan Huawei Mate 10 Pro puhelimen 128 GB:n tallennustilalla. Perusteluna oli lähinnä, että Dual-SIM on hieno ominaisuus.

Ensivaikutelmat verrattuna iPhone SE ovat seuraavanlaiset:

  • Aivan uskomattoman suuri puhelin ja en erityisemmin pidä koosta. iPhone SE:n näytöltä saa tihrustettua kaiken aika hyvin ja se myös mahtuu helposti taskuun. Puhelinta myös pystyy jotenkuten käyttämään yhdellä kädellä. Eikä se painakaan kovinkaan paljoa.
  • Microsoft OneNote ei tue kuin yhtä O365-tiliä. Tämän lisäksi toiseksi tiliksi voi kytkeä vain ja ainoastaan Microsoft tilillä olevan OneNoten. Ok, tämä nyt ei puhelimen vika ole, lähinnä vaan Microsoftin Androidversio on huono.
  • Puhelimen käyttöjärjestelmä bugittaa. Selain on muutaman kerran mennyt nurin ja kaksi kertaa työpöydän ikonit on järjestelty tehdasasetuksille.
  • Puhelin on erittäin nopea. Akku myös vaikuttaisi kestävän paljon paremmin, mitä iPhonessa. Ps. Tätä päivitystä ei ole tainnut tulla vielä Applelta.
  • Liikaa tilejä. Minua ei kiinnosta Huawein omat palvelut, en todellakaan rekisteröidy vaikka kuinka puhelin sitä kehottaa. En halua käyttää Huawei sharea, en edes halua tietää mikä se on. Muutenkin tämä Android on melkoisen sekava toiminnoiltaan, ei erityisen ole parantunut sitten edellisen käyttökokemuksen (3 vuotta sitten oli edellinen Android-puhelin).
  • Oletuksena tuleva muistikirja ei synkronoidu Outlook-muistiinpanojen kanssa.
  • Puhelimessa on vain USB-C liitin ja näitä latureita ei tällä hetkellä ole joka nurkalla saatavilla. Tai että USB-C nappikuulokkeitakaan liikaa olisi.
  • Asetuksista löytyy puhelimeen mummokäyttöliittymä! Mietin vakavissani, että ottaisin sen käyttöön. Juurikin hyvän kokoiset ikonit, niitä voi napsutella vaikka otsalla samalla kun pyöräilee.

Eli, en erityisemmin arvosta puhelinta. Arvosanaksi 3/5, ilmaiseksi tätä kantaa kyllä mukanaan, rahaa en maksaisi. Täten siis ajatuskin pelottaa, että millaisia ne ei-Pro Huaweit. Jos haluat Dual-SIM -puhelimen, niin kokeile Nokia 8. Nokian puhelimessakin on Android ja se on myös hieman halvempi ja pienempi. Uskoisin, että lähes samat omainaisuudetkin löytyvät.

Ps. kannattaa sitten muistaa puhelinta vaihdettaessa, että Google Authenticator on sidottu puhelimeen, ei puhelimessa olevaan Google tiliin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *